New Wine 2017: God in ons midden

afbeelding van David

'Relaxt New Wine voelt de Geest' was de manier waarop het Nederlands Dagblad de zomerconferentie van dit jaar omschreef, en dat was spot-on. Voor degenen die wel eens compleet uitgeput van Opwekking zijn thuisgekomen zal New Wine wat dat betreft een verademing zijn. Het programma is bijzonder uitgebreid en je voelt niet echt veel druk om alles te volgen.

En voor de NSE'ers die mee waren ging dat ook niet bepaald, want we droegen allemaal ons steentje bij in onze rol als medewerker. Veruit de meesten van ons zaten in het cateringteam, waarbij onze taak was om de andere medewerkers op vriendelijke wijze van voedsel te voorzien. Dat had enkele voor- en nadelen. De nadelen uitten zich vooral in het feit dat je per dag gewoon een derde van het programma miste, en dat je voor de ochtendshift wel om kwart voor zeven de wekker mocht zetten (wat trouwens superleuk is voor de mensen die bij je in de tent slapen). De voordelen waren dan weer dat het ontzettend leuk en gevarieerd werk is, en dat je, vergeleken met bijvoorbeeld het kinderwerk, nog relatief veel van het programma kan meemaken. Het succes van een dergelijk team staat of valt natuurlijk bij twee dingen: goede samenwerking en goede leiding. Voor de goede leiding hadden we Wietske beschikbaar, en in de loop van de week ontdek je meer van de talenten en voorkeuren van je teamgenoten. Zo weet ik nu dat Aron op ieder tijdstip mensen op een vrolijke manier kan begroeten, Alisa enorm gelukkig wordt van het uitdelen van plastic bordjes, en dat Mark als vliegende keep ontzettend goed alle ballen in de lucht kan houden.

Wat het programma betrof was er genoeg te beleven. Ongeveer de helft van de hoofddiensten werd geleid door Derek Morphew, die een uitgebreide serie stevige preken hield over 'Pinksteren als een gebeurtenis in het Koninkrijk van God'. Daarnaast waren er uiteraard ook nog genoeg sprekers van eigen bodem, zoals Wilkin van de Kamp en Jan Maarten Goedhart. Uiteraard viel er ook genoeg op het seminarprogramma te beleven, met interessante sprekers over uiteenlopende (en soms ook nieuwe, verfrissende) onderwerpen zoals geweld tegen vrouwen, biechten, de positie van jongeren in de kerk en profetisch schilderen. De kers op de taart was voor mij persoonlijk wel het concert van Matthijn Buwalda op woensdagavond, in een overvolle kindertent.

Nu ik dit schrijf is dat allemaal al weken geleden, maar wat hebben we genoten van deze topweek. De diepgaande praatjes, de goede gesprekken en de warme gezelligheid ga ik wel missen wat dat betreft; maar hey, dat hebben we natuurlijk allemaal ook op trefavond :)

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een ├ęcht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 26 mrt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
Is er meer?
vr 29 mrt Liftweekend
Op avontuur!
Met cursisten een weekend weg
di 2 apr Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
Shoutbox

Sponsors