Bestuur op avontuur #1

afbeelding van Arjen

De constitutie borrel van de VGST. Het moment voor de kaasbroodjes, inmiddels h.t. bestuur Hekstra, om te shinen in hun bestuurspak voor andere ChOOSE verenigingen. Het was de tijd om het VGST bestuur te feliciteren met hun taak binnen de verenigingen, dit alles ging gepaard met een paar heerlijke goudgele versnaperingen.

Gedurende de middag viel een aantal bezoekers op dat de pedelstaf van de VGST wel heel erg recht was. Een nog selecter aantal bezoekers dacht erover om daar iets aan te veranderen. Dit idee resulteerde in een bras-actie waarin de pedel, inclusief pedelstaf, naar buiten werd geduwd en gesleept.

Eenmaal buiten aangekomen bleek de pedel van de VGST niet zomaar op te willen geven en verzette hij zich met hand en tand tegen de bras-actie. Het brassende team gaf echter ook niet op en ging door met de actie wat uiteindelijk resulteerde in een gebogen pedelstaf.

Na enig nadenken bleek dit resultaat ook wel een symbolische meerwaarde. De rechte weg is immers de snelste weg richting God. De kromme weg leidt de mens alleen maar van God af. In zekere zin zal de pedelstaf de VGST altijd blijven herinneren aan de manier waarop zij niet richting de toekomst moet gaan. De VGST moet de recht weg blijven volgen, dit is de beste weg!

Reacties

afbeelding van Remco

Ach ja, recht is een kromming met een oneindige straal; de staf was dus altijd al krom!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 23 apr Tref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel. Open voor gasten!
Cursus over de basis van het geloof
di 30 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Cursus over de basis van het geloof
Meer info volgt...

Sponsors