Samenvatting trefavond - Marcel Oosterkamp

afbeelding van Geanne

Dit jaar zullen we van elke tref de samenvatting in een blog posten, met een link naar de opname en dit ook delen op onze externe facebook zodat iedereen mee kan genieten van wat we leren op tref en je het zelf ook makkelijk weer kan terugvinden!

Bij dezen de samenvatting van de trefavond op 25 september 2018, de spreker was Marcel Oosterkamp.

Een manier om een levende relatie met God te onderhouden of te krijgen is door middel van stille tijd. Sommige mensen doen dit ’s morgens en andere mensen doen dit ’s avonds of op een ander moment van de dag. Hetzelfde geldt voor de duur van de stille tijd, deze is ook voor iedereen anders. Het belangrijkste is dat je het doet, zodat je relatie met God groeit.

Een manier van stille tijd is degene op het bijgevoegde plaatje.

Deze methode van stille tijd passen we tijdens de trefavond toe op de bijbeltekst: Mattheus 28: 16-20.

In dat gedeelte staat dat de Here Jezus zijn leerlingen op weg stuurt om iedereen tot zijn leerlingen te maken. Dit is een opdracht die voor iedereen geldt, niet alleen voor de discipelen van toen. Ook in deze tijd is het nog nodig dat mensen tot geloof worden gebracht, in Nederland misschien wel meer dan ooit.

In het gedeelte staat ook dat nog niet alle leerlingen zeker waren van wie de Here Jezus was. Ook tegen hen zegt de Here Jezus dat ze op weg moeten gaan om leerlingen te maken. Het maakt dus niet uit of je nog een beetje twijfelt over wie Jezus is. Het belangrijkste is dat je anderen vertelt over wie hij is of anderen laat zien hoe je als christen leeft. Het draait namelijk niet alleen om woorden, maar ook om daden. Twijfel is voor Jezus geen reden om mensen af te wijzen of te ontslaan van de grote taak.

Maar deze taak is heel moeilijk om te vervullen, heel veel christenen in Nederland zijn bang om afgewezen te worden en vertellen daardoor niet over Jezus. Maar juist omdat het zo’n moeilijk taak is geeft Jezus ook een hele mooie belofte mee! In Mattheus 28: 20b zegt Hij: “Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van de wereld”. Dat is een fantastische belofte! Wat er ook gebeurt, Hij zal je nooit loslaten. Daarnaast is het ook een belofte van de machtigste man die er is, want in Mattheus 28: 18 zegt Hij: “Mij is alle macht gegeven, in hemel en op aarde”.

Op elk moment van je leven is de machtigste man die er is bij jou. Of je nu huiswerk zit te maken, in de trein naar huis zit, of discipelen aan het maken bent, Jezus is bij jou! Die boodschap is toch voor iedereen van levensbelang?

 

Ben je lid en wil je de opname terugluisteren? Die vind je hier!

Tot de volgende tref! Dan spreekt Joost van Heusden over discipelschap (dinsdag 9 oktober)

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 18 jun Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
do 20 jun Lezing VGST
Prof. Dr. Mr. M. Otte
vr 21 jun Zeilweekend
Kom aan boord!
di 25 jun Laatste Tref
Ontmoeten, spreker en borrel
do 27 jun Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
Shoutbox

Sponsors