Bestuur op avontuur #3

afbeelding van Arjen

Op dinsdag 23 oktober werd Arjen door zijn medebestuursleden op pad gestuurd om een gastenboek voor de constitutieborrel te halen. Enigszins twijfelachtig schuifelde Arjen de Bruna binnen om op zoek te gaan naar een gastenboek. Eenmaal aangekomen op de juiste plek bleek de keuze nog niet zo gemakkelijk. Arjen vroeg raad aan zijn medebestuursleden, maar dit werd echter alleen beantwoord met een hoop gelach over de foto’s die hij stuurde. Dit deed hem beseffen dat hij er een dag op uit moest. Even loskomen van zijn medebestuurders en zijn waardigheid terug vinden. Hij dacht: “Ik ga naar de besturendag van A.S.V. Taste!”.

Zo gezegd, zo gedaan. Arjen ging op woensdag 24 oktober naar de besturendag die georganiseerd werd door A.S.V. Taste. Hiervoor moest hij naar parklocatie ‘de Jaargetijden’ fietsen, waar hij vriendelijk werd ontvangen door de coördinator extern van Taste. Eenmaal aan de koffie zag Arjen de andere besturen die aanwezig waren. Hij besloot bij hen aan tafel te gaan zitten, wat tot goede gesprekken leidde over het reilen en zeilen van allerlei verenigingen en commissies.

De coördinator extern trapte de dag af door de aanwezigen welkom te heten. Daarna volgde een korte presentatie van de twee bedrijven die een workshop zouden geven. Na deze inleiding begon de eerste ronde van de workshops.

Tijdens de eerste workshop, georganiseerd door Calco, leerde Arjen hoe hij op een goede manier moest solliciteren. Hij kreeg allerlei tips en tricks om ervoor te zorgen dat zijn sollicitatie boven alle andere uitstak. Daarnaast werd ook besproken waar je op moet letten om de vacature te vinden die je past. Ook werden de vooraf opgestuurde CV’s besproken. Bij de meeste deelnemers bleek daar nog behoorlijk wat verbetering mogelijk. Er kwam dan ook een heleboel tips over hoe het wel moest.

Daarna was het tijd voor de lunch en kon Arjen genieten van heerlijke soep, broodjes kroket, broodjes rosbief en broodjes zalm. Dit alles in combinatie met een heerlijk glaasje jus d’orange en een glas melk. Ook hier werd uitvoerig gesproken met andere besturen en een sergeant van de koninklijke luchtmacht.

Bij de tweede ronde van de workshops, georganiseerd door Ormit, was het tijd om de teamrollen te bespreken. De eigenschappen en valkuilen werden hierbij uitvoerig besproken. Daarna moest Arjen een testje maken waaruit een teamrol naar voren zou komen. Om te kijken of de test correct was met de werkelijkheid werden er teams gemaakt, welke allerlei opdrachten moesten doen. Er was ook een prijs te verdienen voor het beste team, namelijk een rol Oreo’s. Arjen en zijn team hebben echter niet gewonnen. Aan het eind van de opdrachten werden de teamleden gekoppeld aan een teamrol welke vervolgens vergeleken werd met de test. Dit leverde interessante resultaten op. Maar de workshop leider gaf aan dat een testje niet altijd evenveel zegt. Je moet de teamrol bekleden die jou het beste past.

Na de tweede rond van de workshop was het tijd voor de laatste activiteit van de dag, namelijk een presentatie door Defensie. Arjen bleek als enige in staat om te antwoorden op de vragen wat defensie allemaal doet en waar ze aanwezig zijn. Dit leidde vervolgens tot een mooi gesprek met de presentator, sergeant van de koninklijke marine.

De dag werd afgesloten met een borrel waarbij Arjen onder het genot van een biertje met nog een aantal besturen kon babbelen. Al met al een hele leuke en nuttige dag. Arjen was weer opgeladen om zijn medebestuursleden onder ogen te komen.

Reacties

afbeelding van Mark

B'vo

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 18 jun Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
do 20 jun Lezing VGST
Prof. Dr. Mr. M. Otte
vr 21 jun Zeilweekend
Kom aan boord!
di 25 jun Laatste Tref
Ontmoeten, spreker en borrel
do 27 jun Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
Shoutbox

Sponsors