Aardse zaken der Navigatorland

afbeelding van David

Vorig jaar hadden we al flink de smaak te pakken, maar ook dit jaar hebben wij als tukkers bewezen daadwerkelijk ongetemd te zijn. Donderdag 15 november, iets na 5 uur snachts, kwamen de eerste NSE'ers al bijeen. Binnen een uur waren er echter al vier autos onderweg met Groningen, Wageningen en Zwolle (2x) als doelwitten.

Eigenlijk ging het allemaal best wel voorspoedig. Alle auto’s waren op tijd bij de adressen aangekomen en vanaf een uur of 9 vielen we langzaamaan alle huizen binnen. Wageningen, binnen, ontvoerd. Zwolle, beide huizen binnen, beide bestuurders ontvoerd. Groningen, binnen. Wacht wat? Helaas, helaas, de Groningse Praeses is ontsnapt tijdens het tandenpoetsen. Maar zoals hier boven staat: de actie is sowieso al geslaagd!

Eenmaal terug in Enschede hielden de Zwolse dames zich niet gedeisd. Vooral de Zwolse Praeses, Melissa, zette het voortdurend op een rennen. Maar wat moet een mens zonder Maarten? Hij heeft haar meermaals door de bastille en over de parkeerterreinen achtervolgd en met succes: aan het eind van de middag gaf ze zich gewonnen en zette ze het niet meer op een lopen.

Maar wat is er dan in Wageningen gebeurd? Tom, de Extern, ging vrij makkelijk mee bij de ontvoering. Wat kon hij ook anders, lekker gezellig bij zijn lieftallige broertje Niels in de auto zitten. Hij moest echter nog even naar de tandarts. Na een koffietje bij mijn ouderlijk huis, we hadden immers wat tijd over, hebben we hem keurig bij de tandarts afgezet. Hij is daar echter, met hulp van de tandarts en met sublieme timing, ontsnapt. Na meer dan een uur rondom het tandartsgebouw te hebben gestaan gaven we ons maar gewonnen: hij was echt niet meer binnen en echt ontsnapt.

Maar gaven we ons wel echt gewonnen? Nadat Niels met zijn moeder contact had gezocht kwamen we erachter dat hij zich misschien wel in het centrum van Amersfoort, bij het werk van zijn moeder, schuil hield. Naar het centrum gereden, het gebouw naar binnen. “Oh je broer was hier net ook al”. Rennen, rennen! Uiteindelijk is Tom tussen de vluchtelingen uit een inburgeringscursus Nederlands ontvoerd. Wat een avontuur!

Maar wat is het doel van deze ontvoering? Naast dat we brute avonturen beleven staat vooral verbroedering centraal. ’s Avonds waren er vier Zwolse en vier Wageningse auto’s aanwezig. Verenigingsliederen, navigatoriaal, verbroedering. Het was een mooie avond.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
zo 15 dec Kerk & koffie
Broederweek
di 17 dec Kersttref
Ontmoeten, spreker en borrel
Onszelf eerst vullen met Gods liefde, voordat we dit weer uitdelen
do 19 dec Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
do 19 dec Kerstoutreach
Christus bekendmaken
Shoutbox

Sponsors