Bestuur op avontuur #6

afbeelding van Wietske

Bestuur zijn is een ontzettend mooie taak. We mogen tijdens werktijd lekker praten over geloof en met mensen afspreken, we krijgen veel positieve reacties van onze leden, en we krijgen leerzame toerusting. Tijdens al die leuke dingen vraag ik me ook wel eens af: waarom is besturen soms zo vermoeiend? Nou, ik geef je graag een inkijkje in ons avontuur van afgelopen weekend: de NSVO-tweedaagse.

In het oosten ligt d…. (Ho, stop, dit telt niet!) Ik hoef je ongetwijfeld niet te vertellen dat Enschede ver weg ligt van de rest van het land. Daardoor ging vrijdagochtend onze wekker veel te vroeg. Iedereen had de trein gehaald, maar het bleek wel lastig om elkaar te vinden. Een lief niet-bij-naam-te-noemen-bestuurslid beschreef de ‘voorste coupe in het achterste treinstel’ als ‘de laatste coupe in de voorste’, waardoor Ewout en ik tot Almelo in het andere treinstel zaten. Nouja, stonden, want het was spits. Daarna hadden we nog 2 uur om wat te brainstormen over onze reis naar Pisa. Wist je trouwens dat die toren steeds rechter gaat staan?

Eenmaal in de Best life Church in Utrecht konden we genieten van een kopje koffie of thee, waarna het programma ging starten. Over de inhoud vertellen we jullie later graag meer, kort samengevat ging het over discipelschap (verrassend he?), een heldensquad en de cultuur/structuur binnen de vereniging. Het was een mooie afwisseling van aanbidding, sprekers, persoonlijke reflectie en discussies met ons bestuur. Tijdens de pauzes en de lunch konden we lekker bijpraten met andere bestuurders.

’s Middags had Arjen helaas college, dus die moesten we ’s avonds bij het eten maar bijpraten. We besloten om pannenkoeken te gaan eten, ergens aan een Utrechtse gracht. We voelden ons nog jong genoeg om in de kinderhoek – met sinterklaasslingers en stickers – te zitten, maar dat belemmerde de diepgang van de gesprekken gelukkig niet. Na een lekker ijsje was het tijd om naar het hostel te gaan, waar alle bestuurders van alle NSX-verenigingen konden overnachten. Hier hebben we genoten van de borrel met hilarische spelletjes en goede gesprekken. Onze extern had nog energie over, had geen sloffen aan en wilde natuurlijk extern zijn, dus die ging nog met een groepje uit.

Dag twee begon met een heerlijk ontbijt met – yay – warme chocolademelk. Na een mooi busreisje naar de kerk begonnen we weer aan het drukke programma. De focus lag nu meer op ons persoonlijke geloof, en ’s middags op plannen maken n.a.v. alles. Ondanks de vermoeidheid en emoties kwamen hier mooie dingen uit, we kijken terug op een geslaagd NSVO! We sloten a capella af met ‘U maakt ons één’, daarna vertrok iedereen weer naar alle uithoeken van Nederland. Moe, maar wel vol passie om lekker verder te bouwen aan Gods Koninkrijk bij NSE, in Enschede, en daarbuiten.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
zo 15 dec Kerk & koffie
Broederweek
di 17 dec Kersttref
Ontmoeten, spreker en borrel
Onszelf eerst vullen met Gods liefde, voordat we dit weer uitdelen
do 19 dec Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
do 19 dec Kerstoutreach
Christus bekendmaken
Shoutbox

Sponsors