47e Dies Natalis der NSE

afbeelding van Gideon

Mij werd gevraagd door het bestuur om een dondersmooie blog in elkaar te draaien over de diesweek. Als voorzitter van de DiesCie laat ik zo’n mooie opdracht natuurlijk niet liggen, dus bij dezen:

Op 6 November was het zover: de langverwachte diestref was aangebroken! We begonnen, zoals gebruikelijk is met de dies, met slappe patat en een lekkere snack erbij. De dies valt in de tentamenweek, wat niet zo handig uitkomt, maar zelfs met dit gegeven was de opkomst voor de tref zeer goed, waarvoor hulde! Na een gezellige maaltijd en een mooie aanbidding hebben we nog een soort van zeskamp gedaan, die ‘wel leuk, maar erg chaotisch’ was. In deze evaluatie kon ik me wel vinden. Achteraf werd er uiteraard nog lekker geborreld. Omdat het tentamenweek was, werd de rest van de dies een week later gevierd, zodat zoveel mogelijk mensen van zoveel mogelijk activiteiten konden genieten.

En activiteiten waren er! Elke dag van de week was er in de pauze en in de avond een activiteit. Maandag begon met lekker theeleuten in een vergaderzaal, en ’s avonds was er een relaxte filmavond, waar ‘The Incredibles 2’ gekeken werd. Zo begon de week erg prettig en rustig.

Dinsdag was er in de pauze een wandeling die geleid werd door Niels, over de campus. Een wandeling in de pauze is altijd prettig, en dat vond iedereen die meedeed ook. ’s Avonds was deze keer niet de diestref, maar de dieskring, waar je als kringhuis een limerick en een kringhuisfoto moest maken. Niet alle kringhuizen hadden door dat er dingen ingezonden moesten worden, maar wat we kregen was allemaal fantastisch. Helaas voor de anderen spande  pura vida toch echt de kroon.

Woensdag: competitiedag. ’s Middags werd de fantastische pubquiz door Rudolf georganiseerd. Hier werd de gemiddelde meme-kennis samen met nog veel andere dingen van de gemiddelde NSE-er getest. ’s Avonds was het langverwachte paintballen. Ik hoefde niet in mijn vogelpak te komen, aangezien de 30 opgaven helaas niet gehaald was. Op deze epische avond was Joël de zwaarst gewonde, aangezien hij in zijn enthousiasme over een balletje uitgleed. Ook hebben we gezien dat Rudolf de ultieme overwinnaar in het free-for-all paintballen is.

Donderdagochtend kon iedereen zijn blauwe plekken tellen in de auto op weg naar Zwolle, Wageningen of Groningen. Zwolle was succesvol met ontvoeren, Wageningen uiteindelijk ook, maar Groningen was wel de ultieme facepalm. Iedereen weet dat je je slachtoffer NOOIT alleen moet laten in een kamer met uitgang. In de pauze kon iedereen gezellig komen kaarten met de ontvoerde bestuurders, en ’s avonds konden dezelfde bestuurders lekker verbroederen tijdens het epische open feest. Dondersmooi feest, solid 10/10. ’s Avonds heb ik samen met Doorn afgesloten door met wat halfdronken tukkers op de fiets ruzie te maken.

Vrijdag in de pauze kon iedereen zijn zonden belijden in het gebedsuurtje. Ik noch Doorn waren daar te vinden, hoewel dat natuurlijk wel had gemoeten. Sterker nog, we hebben van niemand gehoord die daar geweest is, wat maar weer bewijst wat voor geweldig feest het was. Om de dies af te sluiten is er op vrijdagavond een gezellige pokeravond georganiseerd op huize pistache. Er is goed gepilst, en er is goed gespeeld. De één speelde wat fanatieker dan de ander, wat ondervangen was door een pro tafel en een noob tafel te maken.

De conclusie van deze blog is dat de diesweek erg succesvol was, dat er epische dingen zijn georganiseerd, en dat we dit elk jaar moeten blijven doen! Iedereen bedankt voor het in grote getale op komen dagen bij de activiteiten, en bedankt dat we samen zo’n mooie vereniging mogen maken.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
zo 15 dec Kerk & koffie
Broederweek
di 17 dec Kersttref
Ontmoeten, spreker en borrel
Onszelf eerst vullen met Gods liefde, voordat we dit weer uitdelen
do 19 dec Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
do 19 dec Kerstoutreach
Christus bekendmaken
Shoutbox

Sponsors