[NSE zoekt God] Het Koninkrijk

afbeelding van Arjen

Zoals jullie in één van onze vorige blogs hebben kunnen lezen zijn wij als bestuur naar een Navigators Studentenverenigingen Overleg tweedaagse (NSVO-tweedaagse) geweest. Hier hebben we als bestuur nagedacht over de dingen die belangrijk zijn binnen onze vereniging. Om jullie hierover meer inzicht te geven, schrijven wij twee blogs. Deze eerste blog zal gaan over het Koninkrijk. Mocht je achteraf nog dingen niet helemaal duidelijk hebben dan gaan we daar graag over met je in gesprek.

Wanneer we naar het leven van Jezus kijken dan zien we dat Hij voornamelijk spreekt over het Koninkrijk dat komt. Hier begint dan ook het brede evangelie. Nu zul je wel denken: “Is er ook een smal evangelie?” Ja die is er zeker, namelijk dat Jezus voor onze zonden gestorven is. 100% waar, maar er is nog veel meer! Nog veel belangrijker, Jezus zelf spreekt over het brede evangelie. Hij spreekt over het Koninkrijk waarvan Hij de Koning zal zijn. Daar zit Zijn sterven aan het kruis automatisch bij in. Hij vindt het zo belangrijk dat hij ons de volgende opdracht geeft: “Maar zoek eerst het Koninkrijk van God” (Mattheüs 6: 33a, HSV).

De reden dat Jezus spreekt over het Koninkrijk is dat dit niet alleen geloof vraagt, maar ook een andere manier van leven. Hij vraagt namelijk van ons, christenen, om alvast een stukje van Gods Koninkrijk te laten zien. Wij mogen meehelpen met het bouwen van het Koninkrijk!

Maar hoe kunnen wij dan helpen met het bouwen van het Koninkrijk? Dat is toch pas iets voor later, wanneer Jezus terugkomt? Nee, wij kunnen het Koninkrijk van God al op aarde laten zien! Als God Koning is over ons leven dan leven we zoals Jezus dat van ons vraagt. Daarmee bouwen we het Koninkrijk en laten we iedereen zien wat er later op ons wacht.

Hoe ziet het Koninkrijk er dan uit? Dit kunnen we lezen in Jesaja 65 vanaf vers 17. Er is daar geen leed, moeite, ellende, ziekte en zonde meer. Er zal alleen maar blijdschap zijn. Er zal geen dood meer zijn, alleen nog eeuwig even, wat ook beschreven staat in Openbaring 21:4. De nieuwe aarde wordt ook niet geteisterd door oorlog en vijandschap. We zullen zo dichtbij de HEERE zijn dat voor we Hem een vraag stellen Hij al antwoordt. In het Koninkrijk van God zal er volle vrede en gerechtigheid zijn. De verhouding tussen de Heere en de mens, tussen de mensen onderling en tussen de mens en de schepping zal volkomen goed zijn. Alles zal door de vrede bloeien. Is dat geen mooi vooruitzicht?

Nu zullen we op aarde lang niet zo dichtbij het Koninkrijk komen als hierboven beschreven. Maar we kunnen wel al een boel laten zien. Namelijk, in een cultuur waarin Jezus heerst worden mensen op hun benen gezet. Worden ze aangemoedigd om te doen waar ze goed in zijn. In die cultuur is iedereen gelijk en houdt iedereen van elkaar. En niet te vergeten, we helpen elkaar. Probeer er zelf nog eens verder over na te denken. Wat gebeurt er in Enschede wanneer Jezus Koning is over alle inwoners?

Er gebeuren mooie dingen wanneer Jezus Koning is over de levens van mensen. Het is geen keuze of je het Koninkrijk laat zien wanneer Hij Koning is over je leven. Het gebeurt automatisch omdat je leeft zoals Jezus het wil, Hij doet het van binnenuit. Ben jij bereid om Jezus Koning van jouw leven te maken en de inhoud van het Koninkrijk te laten zien?

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 17 mei Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
Een laagdrempelige kennismakingscursus met het christelijk geloof
Spelletjes spelen
lustrumactiviteit
Schitter samen met anderen op een prachtige party

Sponsors