[NSE zoekt God] De inburgeringscursus

afbeelding van Arjen

Zoals jullie in één van onze vorige blogs hebben kunnen lezen zijn wij als bestuur naar een Navigators Studentenverenigingen Overleg tweedaagse (NSVO-tweedaagse) geweest. Hier hebben we als bestuur nagedacht over de dingen die belangrijk zijn binnen onze vereniging. Om jullie hierover meer inzicht te geven, schrijven wij twee blogs. Deze eerste blog ging over het Koninkrijk. Deze blog zal gaan over de inburgeringscursus. Mocht je achteraf nog dingen niet helemaal duidelijk hebben dan gaan we daar graag over met je in gesprek

Zoals je, wellicht, in de vorige blog hebt gelezen zijn we geëindigd bij de vraag of Jezus Koning over jouw hart mag worden zodat je een stukje van het Koninkrijk van God kan laten zien. In deze blog gaan we daar verder op in, want Jezus als Koning over je leven is niet niks. Het leidt namelijk niet alleen tot een leven als uithangbord van het Koninkrijk, maar ook tot discipelschap.

Nu zullen jullie wel weer denken: “Daar komt het bestuur weer met discipelschap…” Maar zo gek is dat eigenlijk helemaal niet. Wanneer Jezus Koning is over je leven en je het Koninkrijk laat zien dan ben je automatisch al een discipel. Daarom is discipelschap ook niet moeilijk en al helemaal geen keuze, Jezus zal het doen. Het enige wat jij hoeft te doen is Jezus vol vertrouwen en overgave Koning maken van je leven.

Om het even heel concreet te maken zou je discipelschap kunnen zien als een inburgeringscursus voor het Koninkrijk van God. Als reisgids laat je zien wat ons te wachten staat en hoe mooi het is om burger te zijn in het Koninkrijk van God. Je laat hen door een zonnebril (Jezus) naar de wereld kijken. Ze zijn als het ware even op vakantie in het Koninkrijk. Tot op dit punt is het dan ook weinig woorden en veel daden uit liefde, maar wanneer het ter sprake komt, schaam je dan niet. Laat veel zien wie Jezus is en wie jij als kind van God bent. Investeer in mensen, maar verwacht niets terug. Kies dan ook vooral de mensen die dichtbij je staan en kies hen uit liefde, niet omdat je ze wilt bekeren. Blijf actief bezig met ze, geef ze een goede rondreis in het Koninkrijk.

Met de vakantie in het Koninkrijk heb jij of iemand anders mensen nieuwsgierig gemaakt. Als cursusleider help je de mensen die hebben besloten om ook een (betere) burger te worden in dat Koninkrijk. Je helpt hen met het bestuderen van de Bijbel en het meer leren over God. Je helpt hen op weg naar een volwaardig burgerschap in het Koninkrijk van God, een burgerschap waarin Jezus Koning. Blijft actief bezig met ze en blijft ook altijd voor ze bidden.

Zoals je zojuist hebt kunnen lezen zijn er eigenlijk twee soorten discipelschap. De ene vorm is gericht op mensen die de keuze voor het burgerschap nog moeten maken en de andere vorm is gericht op mensen die de cursus al volgen. We hebben beide discipel soorten nodig, zowel reisgidsen als cursusleiders.

Laat je niet afleiden door allerlei verplichtingen die NSE of de maatschappij je oplegt. Ga lekker aan de slag als reisgids of cursusleider, ook al ken je zelf het land nog niet zo goed, en investeer in mensen die belangrijk voor jou zijn. Geef het goede voorbeeld, maar vergeet vooral niet dat fouten maken gewoon mag. Wanneer ook jij bezig gaat dan komt christelijk Nederland in beweging en gaan er mooie dingen gebeuren!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 6 sep Info Trefavond
Samen eten, elkaar ontmoeten en luisteren naar een spreker!
di 13 sep Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
do 15 sep Wissel-ALV
Algemene ledenvergadering
di 20 sep Proefkring
In kleinere groepen ontmoeten, leren en borrelen
di 27 sep Tref
Ontmoeten, spreker en borrel

Sponsors