Samenvatting Mannenweekend praatje

afbeelding van Arjen

Bij dezen de samenvatting van het praatje op 2 februari 2019 van het Mannenweekend, de spreker was Peter van de Spek.

Wat zou ik willen dat me niet overkomt? Als je jezelf deze vraag stelt en daarna kijkt naar het gebod dat Jezus ons gaf, “Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf”, dan merk je dat je veel meer kan doen voor je naaste. Al deze dingen gebeuren namelijk wel bij je naaste. Als je God lief hebt boven alles wil je doen wat Hij wil. Dan raakt jouw hart wat Zijn hart raakt.

In Mattheüs 10: 1-8 proef je van Gods hart. Als je dan ook kijkt naar het kruis dan zie je een kwetsbare route. Jezus gaf het grootste offer en 2000 jaar later is het nog steeds een puinhoop. Waarom wacht God tot het wegdoen van deze wereld? Omdat nog niet iedereen tot geloof is gekomen die tot geloof moet komen.

Gods hart is willen zien wat goed is maar ook rechtvaardigheid opeisen. Jezus wordt ook geraakt wanneer mensen het woord en geloof serieus nemen. Want op een plek waar God niet is, de hel, daar wil je niet zijn. Daarom zoekt God reddingswerkers om zijn kinderen te redden. Daar kunnen we zelf heel erg over twijfelen, maar wanneer iemand aan reddingswerkers vraagt om zijn zoon te redden uit een put, denken die reddingswerkers er dan even over na? Of gaan ze direct aan de slag?

Het is goed om te weten dat je niks moet, want er is genade. Je wilt het en je zult het vieren. Ik moet niks want het gaat primair om God en niet om jouw daden. Gods hart is het fundament voor de bouw van Zijn Koninkrijk.

Mattheüs 10: 9-15. God bouwt het huis volgens zijn plan. Jij kunt meehelpen aan de bouw van het Koninkrijk door gebed en daden. Als God spreekt over mensen die blind, doof en dood zijn dan kunnen we niks beginnen zonder God, dan zijn we machteloos. God moet het doen.

Alle dingen die je krijgt mag je weer doorgeven. Op die manier kan God ook recht brengen. Maar dat is wel kwetsbaar want stel dat God niet bestaat? Dan doe je alles voor niks.

Ga op zoek naar mensen die openstaan voor het geloof en jouw vrede waard zijn. Mensen die nieuwsgierig, geïnteresseerd en beschikbaar zijn. Daar kun je het verschil maken. Dat is kwetsbaar, want je stelt jezelf beschikbaar. Daarnaast kun je ook afgewezen worden en dat voel je.

Je kan ook in paniek raken op het moment dat je over het geloof praat. Dit kun je oplossen door de situatie van tevoren te bedenken. Dan kun je simpelweg reageren zoals je zelf al bedacht hebt. Je kunt jezelf voorbereiden. Op dat moment moet je echter wel kwetsbaar zijn want mensen komen dichtbij met hele persoonlijke vragen.

In Mattheüs 10: 16-42 staan de beloftes van God. Als je niet Gods beloftes op zak hebt dan kun je niet vrij bewegen. Wij kunnen veel radicaler zijn. Het is belangrijk dat je gelooft in Gods beloftes.

Echt doen wat in de Bijbel staat is kwetsbaar zijn. Je moet niks. Maar je doet het omdat je Gods hart hebt geproefd. Dan wil je het en zal je het vieren. Want je wordt er enorm blij van om te doen wat God wil en om het resultaat van God zelf te zien.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Wafels uitdelen, praatjes maken en flyeren
do 22 aug Sportdag Kick-in
Water uitdelen
zo 25 aug ChOOSE kerkdienst
Kerkdient en samen eten
ma 26 aug Master Kick-in
Wafels uitdelen, praatjes maken en flyeren
Escaperoom, praatjes maken en flyeren
Shoutbox

Sponsors