Samenvatting trefavond - Björn Postema

afbeelding van Arjen

Dit jaar zullen we van elke tref de samenvatting in een blog posten, met een link naar de opname en dit ook delen op onze externe facebook zodat iedereen mee kan genieten van wat we leren op tref en je het zelf ook makkelijk weer kan terugvinden!

Bij dezen de samenvatting van de trefavond op 5 maart 2019, de spreker was Björn Postema.

Geroepen om te leven voor gerechtigheid

Gerechtigheid is in algemene zin, de weg om recht te doen en rechtvaardig te zijn. Dit staat onder andere beschreven in Jesaja 58: 6-7. Een wereld vol van gerechtigheid is een plek waar je bij wilt horen en waar je wilt zijn. Jezus is voor ons gestorven, heeft voor ons een enorme prijs betaald. Daarom mogen wij nu voor een doel leven, namelijk gerechtigheid. Dit staat beschreven in 1 Petrus 2: 24.

Een paar tips om deze roeping te volgen.
- Besef dat je al geroepen bent om te leven voor gerechtigheid.
- Besef dat het een voorrecht is.
- Moedig elkaar aan om te leven voor gerechtigheid.
- Geef jezelf volledig
- Zoek een onrealistisch bij Gods wil passende roeping, maak daar een realistisch plan bij en vertrouw de rest aan God toe.
- Zoek God op

Björn kreeg de vraag of hij een Muskathlon wilde gaan lopen. Hij is toen op zoek gegaan naar de bevestiging dat het Gods wil was. Björn kreeg een bevestiging van God in een beeld. Hij zag twee strijdende partijen waarbij de partij van God aan de winnende kant was. Björn hield daarbij een banier omhoog met de naam van Jezus erop. Daardoor werd de vijand verblind en kon zo verslagen worden. Op dit soort manieren kan God ook voor jou bevestigen wat Hij wil dat je doet.

Gerechtigheid gaat niet om hemelpunten verdienen, maar het gaat om mensen helpen. Omdat het Gods kinderen zijn!

Maar er kunnen ook tegenslagen zijn, het is namelijk niet gemakkelijk om voor gerechtigheid te strijden. Maar als er tegenslagen zijn dan moet je God blijven zoeken en samen met Hem blijven zoeken naar oplossingen. In spreuken 24:16a staat: ‘Een rechtvaardige komt zevenmaal ten val, maar telkens staat hij op’. Daar mogen wij op vertrouwen.

Wees niet bang als je voor gerechtigheid bezig wilt gaan want het leeft. Mensen willen je best helpen.

GertJan is niet iemand die heel luistert naar God, althans hij hoort niet zo veel. Maar door het stokje van Björn werd voor hem het cirkeltje rond. Daardoor wist hij dat hij aan de slag moest voor gerechtigheid door middel van de Muskathlon. Voor hem was dit de bevestiging van God om aan de slag te gaan.

Tijdens de afgelopen jaren van voorbereiding richting de Muskathlon is Björn steeds meer gaan beseffen dat Jezus de ware is. Ook in zijn reis naar Jordanië is dat naar voren gekomen. Jezus maakt Hem compleet, Jezus maakt iedereen compleet. Hij wilde naar Jordanië omdat hij van Jezus houdt, en Jezus van hem. Daarom wilde hij zich inzetten voor gerechtigheid.

Ga een avontuur aan samen met God. Natuurlijk komen er mensen op je pad. Misschien zelfs wel de ware, maar vergeet niet dat God met jou het avontuur aan wil gaan. Stel jezelf daarom de vragen:
- Voor welke uitdaging roept God jou vandaag voor?
- Welke antwoord geef jij op Gods roep?
- Hoe ga jij strijden voor gerechtigheid?

Mocht je nu nog meer willen lezen over Björns strijd voor gerechtigheid, lees dan het hele verhaal op: https://bjorn2jordan.nl.

Ben je lid en wil je de opname terugluisteren? Die vind je hier!

Tot de volgende tref (19 maart 2019), dan zal Hanne de Vries en optreden geven. Dus geef je snel op!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 18 jan Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
In groepjes puzzelen om de schat van zwartbaard te vinden
di 25 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
vr 28 jan NSE-focusweekend
Weekend waar God centraal staat
di 1 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
Shoutbox

Sponsors