Een avontuur met Plankje

afbeelding van Rutger

Afgelopen donderdag was een dag vol verbroedering. Want niet alleen stonden wij in Tilburg en Nijmegen om bestuurders te ontvoeren voor de paasoutreach, maar ook stond Zwolle bij Arjen voor de deur. Gelukkig was die niet thuis, dus kon Timon de Zwollenaren wel even binnenlaten voor een kopje koffie. Na een tijdje moest een van hen even naar het toilet. En helaas zag deze daar Plankje staan. Zonder dat iemand het door heeft gehad, hebben ze daarna Plankje gebrast. ’s Middags kwam er dan ook bericht uit Zwolle hoe we hem terug konden krijgen: we moesten met een delegatie naar hun galadatingsfeest die avond komen. Gelukkig waren er een stel sjaars die wel zin hadden in een feestje en we zijn dan ook naar Zwolle afgereisd. Het was een zeer geslaagd feest en we hebben er zeker geen spijt van gekregen. Na op het feest een daverende speech te hebben gegeven mochten we Plankje weer meenemen. Alleen dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Toen we Plankje aan het eind van het feest opzochten om deze met de fiets naar onze overnachtingsplek mee te nemen, bleek een NSZ’er deze al meegenomen te hebben naar zijn huis, waar we hem ’s morgens konden halen. Dat was al een hele opluchting. Na een verfrissende nacht, bij een bestuurslid thuis, zijn we met onze brakke koppen op de fiets gestapt naar het adres waar Plankje overnacht had. Na een stuk of 20 keer aanbellen werd daar iemand wakker en hebben we onze geliefde boomstam in ontvangst genomen. Toen kwam het moeilijkste deel, want we moesten onze weekendtassen én Plankje op de fiets naar het station zien te krijgen. Onder een hoop verwonderde Zwolse blikken is dat met veel pijn en moeite gelukt. In de trein zelf bleken NSZ’ers te zitten die spontaan in lachen uitbarstten toen ze ons met Plankje zagen zeulen en de conducteurs hebben ons nog bijna een boete uitgeschreven omdat Plankje zonder vervoersbewijs reisde. Nadat we ook het overvolle centrum van Enschede nog doorkruist hadden, met wederom een hoop verwonderde blikken, pijn en moeite, hebben we Plankje weer afgeleverd bij zijn favoriete toilet, waar hij nu weer staat te stralen.

Reacties

afbeelding van Bryan

Like

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 18 jan Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
di 25 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
In groepjes puzzelen om de schat van zwartbaard te vinden
vr 28 jan NSE-focusweekend
Weekend waar God centraal staat
di 1 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
Shoutbox

Sponsors