Kleine Beren op zoek naar het grotere doel

afbeelding van Maarten

Vrijdag 10 mei zijn de Kleine Beren, beter bekend als kandidaatsbestuur Looijenga, naar een Navigators Studentenverenigingen Overleg (NSVO) geweest. Volledig uitgerust na de Statuten-AV van de dag ervoor, verzamelden zij zich rond achten bij Station Kennispark voor de reis naar Utrecht. Nadat de intern, zo goed als op tijd (!), ook aankwam op het station, begon gezellige autorit naar de Best Life Church te Utrecht.

Exact op tijd kwamen de kleine beren aan in Utrecht. Althans, dat vond de voorzitter. Dus een kwartier te vroeg liepen de zij de kerk in. Na de koekentafel geplunderd te hebben begon de dag met aanbidding. Samen met dertien andere kandidaatsbesturen werd God aanbeden en konden de beren zich concentreren op God.

Na het aanbidden begon de eerste overdenking. Joost mocht spreken over leiderschap. Hij las uit Exodus 2, 3 en 33. In dit Bijbelgedeelte kwam de relatie naar voren die God heeft met Mozes. Leiderschap gaat niet over de mensen zelf, maar over Gods hart en handelen en de plek die Hij ons daarin toevertrouwd. De basis van leiderschap is je eigen relatie met God, waar je ook leider in mag zijn. Met dit gedeelte mochten we daarna zelf, met onze eigen stad, aan de slag.

Vervolgens vertelde Wouter ons over missionair discipelschap en de beweging die Navigators daarin probeert te vervullen. Navigators is een organisatie die als doel heeft om discipelen te maken en met deze discipelen weer nieuwe discipelen te maken. Daar zijn wij als NSE ook onderdeel van. Centraal in dit praatje stond de visie van Navigators: “to advance the Gospel of Jesus and His Kingdom into the nations through spiritual generations of laborers living and discipling among the lost”.

Na hier weer gezamenlijk mee aan de slag te zijn geweest was het tijd voor pauze. De kleine beren kregen een uur pauze om de andere besturen te leren kennen. Maar sociaal doen is voor Enschedese beren natuurlijk lastig en vervelend. Daarom besloot de extern maar een rondje te gaan lopen, de andere beren volgden opgelucht. Twee straten van de kerk verwijderd zag de intern ineens een spoorbrug in de verte. Zeer enthousiast rende hij die kant op, zulke mooie bruggen hebben we in Enschede niet. De rest volgde gedwee. Aangekomen (na 20 minuten lopen!) bij de brug bleek dat er ook nog boten onderdoor voeren. Na een mooie groepsfoto met de brug op de achtergrond gingen de beren weer terug naar de kerk.

De middag vervolgde met nog meer inhoud over discipelschap, verteld door Wouter. We gingen nadenken over de sterke en zwakke punten van onze verenigingen en deze samen doorspreken met ons cohort, de steden Ede, Wageningen, Tilburg en Nijmegen. Het was interessant om te horen welke dingen goed gaan en waar de verenigingen mee bezig zijn en willen verbeteren. Hier kunnen we zeker veel van elkaar leren.

Tijdens het laatste gedeelte van de dag moesten de ideeën omgezet worden in een realistisch en haalbaar plan. Helaas hadden de beren hier geen tijd meer voor, de intern moest namelijk op tijd terug zijn in Enschede voor de Batavierenrace. Na de secretaris, penningmeester en extern op het station afgezet te hebben, vertrokken de voorzitter en intern in vogelvlucht naar Enschede om te gaan genieten van een heerlijke maaltijd met de deelnemers van de Batavierenrace op de campus. Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag.

Reacties

afbeelding van Anne-Joke

Er zal ook een keer geen NSVO zijn vlak na een AV... Maar leuk om te lezen!
afbeelding van Anne

Gaat dit een ding worden ja? Interni die wegrennen als ze iets leuks zien? Wel leuk om te lezen wat jullie hebben gedaan.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 18 jan Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
di 25 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
In groepjes puzzelen om de schat van zwartbaard te vinden
vr 28 jan NSE-focusweekend
Weekend waar God centraal staat
di 1 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
Shoutbox

Sponsors