Trefavond

Datum: 
dinsdag, december 2, 2014 - 18:00 tot 22:00
Locatie: 

Tweewekelijks komt de hele vereniging samen op een trefavond in de stad. Op deze avond beginnen we om 18.00 uur met eten. Rond 20.00 uur start het tweede gedeelte van de avond. De invulling van dit deel van de avond verschilt, maar de focus ligt altijd op onze God. Meestal beginnen we met zingen onder leiding van een van onze muziekteams. Daarna is er soms is er een spreker uit een kerk of organisatie, soms deelt er een lid iets uit zijn of haar eigen leven. Van tijd tot tijd hebben we een Praise&Prayer, waarbij we de hele avond nemen om God te prijzen en met elkaar te bidden. Afsluitend is er een borrel (vanaf ongeveer 22:30).

Op 2 december zal Willem Ouweneel spreken over de verschillende kerstromingen. Willem Ouweneel (1944) is gepromoveerd in de biologie, de filosofie en de theologie, hoogleraar emeritus systematische theologie. Deze trefavond neemt Ouweneel ons mee in de diverse kerkstromingen en hun onderlinge verhouding. Is het erg dat er zoveel kerkelijke richtingen bestaan? Zo ja, waarom? (zonde tegen de eenheid waartoe God oproept?) Zo nee, waarom niet? (Wel mooi, die rijke geschakeerdheid?) Waar komt die grote diversiteit vandaan? Wat is het verschil tussen een kerk en een sekte? of tussen kerk en een stroming? Hoe moet je 'kiezen' tussen al die richtingen? Dit zijn enkele vragen waar we over na zullen denken.

Iedereen is welkom op de trefavonden en de borrels, dus ook als je geen lid bent kun je langskomen! Wil je mee-eten? Geef je dan graag op voor 15.00 uur.

di 17 mei Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
Een laagdrempelige kennismakingscursus met het christelijk geloof
Spelletjes spelen
lustrumactiviteit
Schitter samen met anderen op een prachtige party

Sponsors