Trefavond

Datum: 
dinsdag, mei 26, 2015 - 18:00 tot 22:00
Locatie: 

Tweewekelijks komt de hele vereniging samen op een trefavond in de stad. Op deze avond beginnen we om 18.00 uur met eten. Rond 20.00 uur start het tweede gedeelte van de avond.

Vanavond nemen staflid Roeland Dam en NSE-lid Dinand Mentink ons mee in twee uiterste visies op het Evangelie: het McEvangelie vs Dieetevangelie. Het leven waarin we leven: mooi, gaaf, genieten, maar ook: moeilijk, pijn, verdriet. Daarin en daar tegenover, het evangelie, de blijde boodschap. Wat is deze blijde boodschap? Is de blijde boodschap zoals in de traditionele kerk "het leven is naar, de mens slecht, maar als je niet al te veel leuks doet dan word het later beter", het dieetevangelie. Of is het evangelie zoals in de jonge hippe kerken van tegenwoordig een quick-fix die tijdelijk wat vreugde biedt maar geen echte antwoorden op de vragen die leven, het McEvangelie?

Deze, en meer rethorische vragen zullen aan bod komen. Op een rake en eerlijke manier gaan we deze avond kijken naar wat eigenlijk de goede boodschap is en waar deze verschilt met wat er in kerken ook wel verkondigd wordt.

Afsluitend is er een borrel (vanaf ongeveer 22:30).

Iedereen is welkom op de trefavonden en de borrels, dus ook als je geen lid bent kun je langskomen! Wil je mee-eten? Geef je dan graag op voor 15.00 uur.

di 2 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Cursus over de basis van het geloof
vr 5 apr Het Weekend
Genderneutrale gezelligheid
di 9 apr Tref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel. Open voor gasten!
Cursus over de basis van het geloof

Sponsors