KerstOutreach

Datum: 
donderdag, december 20, 2018 - 18:45 tot 22:00
Locatie: 

Op donderdag 20 december hebben wij het voorrecht om ons motto 'Christus kennen en Hem bekend maken' in de praktijk te brengen, namelijk tijdens de kerstoutreach.

We willen de mensen in Enschede laten zien waar het kerstfeest om draait en dit doen we door middel van allerlei leuke activiteiten. Hieronder staan ook alle activiteiten opgesomd zodat je kunt kiezen waar je graag mee zou willen helpen. Geef dit aan bij je opgave!

Koken
De kokers beginnen rond 16:00 met het klaarmaken van een maaltijd voor ons allen. Ondertussen gaan de andere mensen de stad in op zoek naar daklozen om ze uit te nodigen voor de maaltijd en de tafels klaarzetten voor de maaltijd

Eten
Rond 18:00 willen we samen met de daklozen gaan eten op het Van Heekplein.

Kerstkoor
Net als in de pauze, gaat het kerstkoor ook ’s avonds op het Van Heekplein optreden. Het kerstkoor gaat een mooie kerstsfeer neerzetten door het zingen van kerstliedjes. Ter voorbereiding graag twee of drie keer oefenen met het hele koor.

Warme chocomel uitdelen.
Deze groep gaat ’s avonds op het Van Heekplein warme chocomel uitdelen aan mensen die rondlopen. Belangrijk is om te proberen een gesprek aan te gaan met mensen en om mensen weer even stil te laten staan bij waar het kerstfeest daad werkelijk om draait.

Gebedsteam
Het gebedsteam wordt opgedeeld in twee groepen. De ene helft gaat tijdens de Outreach het Van Heekplein op om te bidden voor voorbijgangers. De andere helft van dit team zal zich terugtrekken om vervolgens te gaan bidden voor de mensen die op straat bidden.

Mind map
Bij de mind map ga je ’s avonds over het Van Heekplein lopen met een bord met daarop een mind map. Je gaat met mensen het gesprek aan met een vraag als ‘Wat betekent het kerstfeest voor jou?’. Visualiseer de antwoorden van mensen op het bord en ga het gesprek met mensen aan

Afwassen
De afwassers gaan na het eten naar de campus om daar bij studentenhuizen te helpen met de afwas. Tijdens het afwassen kun je het gesprek aan gaan over kerst en het geloof!

© 2019 alle rechten voorbehouden
di 29 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
vr 1 feb Mannenweekend
Man-only weekend
vr 1 feb Vrouwenweekend
Woman-only weekend
di 5 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
volleyballen met/tegen broeders
Shoutbox

Sponsors