Agora

Veritas Forum

Het thema van het Veritas Forum van dit jaar is 'Under Pressure - Waar maak jij je druk om?'. We gaan het hebben over de vraag waarom we ons zo druk voelen anno 2018.

De wachtrijen voor studentenpsychologen zijn lang en burn-out neemt bij studenten sterk toe. Het lijkt wel of de maatschappij steeds meer druk om te presteren op ons legt. Welke rol speelt onze visie op het leven hierin? Kan een geloof een oplossing vormen of legt religie juist extra druk op? Over deze vragen gaan twee sprekers met elkaar en met het publiek in gesprek.

Onbeperkt aantal plekken over.
Datum: 
dinsdag, oktober 16, 2018 - 19:30 tot 21:00

[SINE REGNO] Flora at Agora

Het is tijd voor een Winter Wonder Wandeling. Wat is het wonder werd ons al gevraagd? Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar... ~ Romeinen 2:19-20. We gaan genieten van de wonderen die God door zijn schepping laat zien aan ons. We willen beginnen bij Agora in de Vrijhof. Kom op, doe mee! Jij gaat met ons mee!

Onbeperkt aantal plekken over.
Datum: 
woensdag, februari 21, 2018 - 12:45 tot 13:45

Veritas forum

Bestaat God? Die vraag is zo oud als de mensheid. Deze avond van Veritas-forum en Studium Generale richt zich op de christelijke God. Rik Peels vindt geloven een natuurlijke en nuttige intuïtie. Bovendien zijn er goede argumenten die pleiten voor het bestaan van God. Waldo Swijnenburg vindt de argumenten van atheïsten redelijker. Daarnaast ook aandacht voor de zin van het leven: leidt atheïsme tot pessimisme en nihilisme? Kan een christen wel open-minded zijn? Kortom: wat is de schoonheid en troost van een wereldbeeld met óf zonder God?

Onbeperkt aantal plekken over.
Kosten: 
gratis
Datum: 
dinsdag, oktober 11, 2016 - 19:30 tot 21:00

Happening OVERHAASTNIETS

Eens in de twee weken komen we samen in kringen. Daar doen we bijbelstudie, ontmoeten we elkaar en God. Onze kringen zijn verdeeld in kringhuizen, wat drie kringen samen zijn. Om 18.00 beginnen we als kringhuis met een gezamenlijke maaltijd. Na de afwas en het kringhuismoment gaan we uit elkaar in kringen.  Na de kring is er altijd een gezellige borrel met het kringhuis.

Wil je een keer komen proefkringen, dat kan. Neem dan contact op met het bestuur.

 

Onbeperkt aantal plekken over.
Kosten: 
4,50
Datum: 
dinsdag, juni 17, 2014 - 18:00 tot 23:00
di 18 jun Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
do 20 jun Lezing VGST
Prof. Dr. Mr. M. Otte
vr 21 jun Zeilweekend
Kom aan boord!
di 25 jun Laatste Tref
Ontmoeten, spreker en borrel
do 27 jun Pauze Outreach
Gods liefde uitdelen
Shoutbox

Sponsors