Wijnactie - FAQ

Welkom op de website van Navigators Studentenvereniging Enschede. En leuk dat u geïnteresseerd bent in het kopen van wijn. Met deze wijn steunt u NSE in het werk dat zij doen onder studenten.

Op deze pagina vindt u antwoorden op allerlei vragen. Als u wijn wilt bestellen kunt u naar onze [BESTELPAGINA].

Wijn

Wat zijn de verschillende soorten wijn?

We leveren Franse wijn van Les Grandes Caves d’Albret. Van dit merk is er rode en witte wijn en rosé.

  • De rode wijn is een Cabernet Sauvignon. Dit is een toegankelijke wijn, die meerdere malen prijzen heeft gewonnen op het Concours Moncial in Brussel.
  • De witte wijn is een Chardonnay – Colombard. Dit is een frisse witte wijn, met een mild, fruitige smaak.
  • De Rosé is een lekkere Grenache met een zacht droge smaak.

NSV

Wat is NSV?

NSV staat voor Navigators Studentenverenigingen. Het is de overkoepelende organisatie van 15 studentenverenigingen in Nederland. Daarnaast pioniert NSV in verschillende steden met ‘Netwerk’. Dit is een alternatief voor de traditionele studentenverenigingen wat gericht is op christelijke studenten die wel samen willen komen om elkaar op te bouwen in hun geloof, maar die zich niet willen aansluiten bij een traditionele studentenvereniging.

NSV valt op zijn beurt weer onder de organisatie Navigators Nederland. Deze organisatie traint jeugdleiders en organiseert stilte- en evangelisatieprojecten naast het werk dat ze doen voor NSV. Meer informatie vindt u op http://www.navigators.nl.

Navigators Nederland valt op zijn beurt weer onder de wereldwijde organisatie Navigators (https://www.navigators.org/Home). Deze organisatie richt zich op het verspreiden van het evangelie en het trainen van mensen om dit zelf ook weer door te geven. Daarnaast brengt het bijvoorbeeld boeken uit om deze doelen te ondersteunen.

Wat voor werk doet NSV?

Als landelijke organisatie richt NSV zich vooral op de geestelijke en organisatorische ondersteuning voor de verschillende studentenverenigingen. Dat betekent dat er training wordt gegeven aan bestuurders, nestoren, kringleiders en andere studenten die een taak hebben binnen hun vereniging. Deze training wordt zowel landelijk gegeven door middel van trainingsweekenden/-dagen als plaatselijk door stafleden die specifiek betrokken zijn bij een vereniging.

NSV heeft zich als doel gesteld om zoveel mogelijk studenten te bereiken met het christelijk geloof. Zij hebben gekozen om dit via studentenverenigingen te doen, aangezien deze goed aansluiten bij de belevingswereld van studenten. De training en ondersteuning die zij geven is dus ook vooral erop gericht om de verschillende verenigingen te helpen om deze visie na te streven, bijvoorbeeld door kringleiders te leren hoe je nou een goede bijbelstudie voorbereid.

Verder helpt NSV ook bij het organiseren van zaken als Alpha Student (de alpha-cursus voor studenten) en de Happening (een toneelstuk wat wordt gespeeld op verschillende universiteiten wat studenten laat nadenken over verschillende levensvragen).

Omdat de medewerkers van NSV leven van giften, is de wijnactie een belangrijke inkomstenbron om deze organisatie draaiend te houden.

NSE

Wat is NSE?

NSE staat voor Navigators Studentenvereniging Enschede. Er zijn 15 Navigators verenigingen in Nederland en NSE is daar 1 van. NSE heeft als doel om studenten te trainen om Jezus te volgen in hun dagelijks leven en om zoveel mogelijk studenten in Enschede bekend te maken met het evangelie. Dit wordt gedaan in de vorm van een studentenvereniging omdat dit een bekende en aantrekkelijke vorm is voor studenten.

Wat voor werk doet NSE?

NSE is in de eerste plaats een studentenvereniging. Dit betekent dat leden samen gezellige dingen doen naast hun studie, zoals een jaarlijks gala en verenigingsweekenden. Maar dit zijn niet de belangrijkste activiteiten van NSE.

Centraal binnen NSE staan de tref- en kringavonden. Deze avonden zijn een combinatie van gezellige ontmoeting en geloofsopbouw en vinden elke dinsdag plaats. Op een trefavond komt een spreker om over een onderwerp te spreken, wordt gezamenlijk gegeten, gezongen en geborreld. Op een kringavond komt de vereniging verspreid in kleine groepen bijeen, waarna ze samen eten, een bijbelstudie houden en borrelen.

Verder heeft NSE dus verschillende activiteiten verspreid over het jaar. Naast de al genoemde gezellige activiteiten zijn dit ook uitdragende activiteiten zoals een kerstoutreach, een afwasactie of een presentactie.

Op deze manier probeert NSE studenten op te leiden tot leiders in de kerk van morgen, een platform te bieden waarop vriendschappen kunnen worden gebouwd, studenten een gezellige studententijd te bieden en het geloof uit te dragen.

Financieel

Hoeveel kost de wijn?

De wijn kost €39,50 per doos, onafhankelijk van welke wijn is besteld. Hiervan gaat ongeveer €9,- naar NSE.

Als er wordt gekozen om de wijn thuis te laten bezorgen komen er nog €6,- verzendkosten op het totaalbedrag.

Waar wordt het geld voor gebruikt?

NSE zal het geld gebruiken om de kosten van de vereniging te bekostigen. De verdeling hiervan is ongeveer als volgt:

  • 53% organisatorische kosten (contributie NSV en ChOOSE, bestuurskamer, administratieve kosten, printkosten, etc.);
  • 32% geloofsopbouw (sprekers, trainingskosten, locatie voor tref- en kringavonden, etc.);
  • 8% gezelligheidsactiviteiten (constitutieborrel, verjaardag van de vereniging, etc.);
  • 7% uitdragende activiteiten (Alpha Students, evangelisatieactiviteiten).

Waar moet ik het geld naar overmaken?

De kosten voor de wijn kunnen worden overgemaakt naar NL 68 RABO 0122 3111 75 t.n.v. NSE. Vermeld hierbij alstublieft de volgende omschrijving: Wijnactie [contactpersoon] [uw naam].

Waarom moet ik geld overmaken en kan ik niet betalen via bijvoorbeeld iDeal?

Voor het gebruik van iDeal moet veel geld betaald worden, en om dat geld te besparen hebben we ervoor gekozen het op deze manier te doen. Hopelijk kunt u dat begrijpen.

Bestellen

Hoe werkt bestellen?

Het bestellen kan op verschillende manieren.

Allereerst is er de mogelijkheid om het online bestelformulier in te vullen.

Daarnaast kunt u met uw contactpersoon binnen de vereniging contact opnemen als u liever heeft dat deze persoon de bestelling voor u regelt.

Welke bestelmogelijkheid u ook kiest, een bestelling is pas definitief zodra het geld is overgemaakt naar NSE (‘Waar moet ik het geld naar overmaken’).

Verder dient u altijd een veelvoud van 6 flessen te kiezen. Deze flessen kunt u willekeurig samenstellen uit de verschillende soorten wijn die aangeboden worden. 3 rode wijn, 2 witte wijn en 1 rosé maakt dus een prima bestelling.

Mogelijk hebt u met uw contactpersoon afgesproken dat u kunt afwijken van een veelvoud van 6 flessen. In dat geval is bestellen via het online bestelformulier niet mogelijk.

Hoeveel wijn kan ik bestellen?

Elk veelvoud van 6 flessen is mogelijk om te bestellen. Hierin bent u vrij om verschillende wijnsoorten te combineren.

Mogelijk hebt u met uw contactpersoon binnen de vereniging een andere hoeveelheid flessen afgesproken. In dat geval is online bestellen niet mogelijk, maar dient u dit met uw contactpersoon af te handelen.

Tot wanneer kan ik wijn bestellen?

Dit kan tot en met 7 december 2022.

Bezorging

Wanneer wordt de wijn bezorgd?

Er zijn verschillende bezorgmomenten. Indien u ervoor hebt gekozen de wijn te laten bezorgen bij uw contactpersoon, zal deze begin december bij uw contactpersoon geleverd worden. Indien u ervoor hebt gekozen de wijn per post te laten bezorgen, dan zal deze half december bij u geleverd worden, in elk geval voor de kerstdagen. Precieze bezorgdata worden later bekend gemaakt.

Waar wordt de wijn bezorgd?

Dit hangt af van de keuze die u maakt bij het bestellen. Er zijn twee mogelijkheden: 1. De wijn wordt per post bezorgt aan het adres wat u opgeeft bij het bestellen (dit kost €6,- extra wegens bezorgkosten); 2. De wijn wordt bezorgt bij uw contactpersoon binnen de vereniging, die er daarna in overleg met u voor zorgt dat de wijn bij u terecht komt.

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt een mailtje sturen naar wijnactie@nsenschede.nl of het contactformulier invullen. Wij proberen uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Mijn vraag staat er niet tussen.

Zie Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

De vraag die ik heb wordt hier niet voldoende beantwoord.

Zie Hoe kan ik contact met jullie opnemen? Wij proberen deze antwoorden te verbeteren aan de hand van uw feedback.

Schuilen voor levensgevaarlijke automanoeuvres van onze extern
di 3 okt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Eerste avond StudentAlpha. Ook voor gasten!
Maar kennis met het bestuur
vr 6 okt Najaarsweekend
Weekendje weg met de hele vereniging

Sponsors