Navigators Studentenvereniging Enschede (NSE)

Navigators Studentenvereniging Enschede (NSE)

Wie zijn wij?

Navigators Studentenvereniging Enschede (NSE) is één van de vier christelijke studentenverenigingen in Enschede met meer dan honderd leden. Samen met jou willen wij jouw studententijd tot de mooiste tijd van je leven maken. Dit is namelijk hét moment om te investeren in hechte vriendschappen en te groeien in persoonlijk geloof. NSE is de plek in studerend Enschede waar je deze gezelligheid en diepgang vindt!

NSE is een vereniging met leden vanuit verschillende kerkelijke achtergronden. Wij hechten veel waarde aan je persoonlijke (geloofs)ontwikkeling. Dit komt concreet tot uiting bij de kring- en trefavonden die elkaar afwisselen op de dinsdagavond.

Daarnaast krijg je genoeg kansen om je mede-NSE'ers te leren kennen bij verenigingsweekenden, het gala, Sine Regno, het Lustrum van de vereniging en natuurlijk bij activiteiten met de andere christelijke studentenverenigingen in Enschede en Navigators Landelijk zoals tijdens een Songfestival of Focusweekend.

Als je meer wilt weten van de vereniging, een keer wilt proefkringen of lid wilt worden, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Wat doet NSE?

Trefavond

Trefavond is hét moment waarop de hele vereniging bij elkaar komt! Eens in de twee weken op dinsdagavond zijn deze verenigingsavonden in het centrum van de stad, in sociëteit De Generaal. We beginnen de avond met een maaltijd, daarna is er tijd voor aanbidding en een interessante spreker. Zo waren de afgelopen jaren bijvoorbeeld Willem Ouweneel en Matthijn Buwalda bij ons te gast. We sluiten de avond af met een gezellige borrel.

De trefavonden staan voor iedereen open, je hoeft dus geen lid te zijn om een paar keer te komen proeven van de sfeer en het eten (gratis voor gasten!) of samen met ons van God te leren. Dus, kom gerust eens langs!

Kring

Bij kringavonden kom je met een vaste groep bij elkaar om te eten, muziek te maken en met je eigen kring bijbelstudie te houden. Hierna is het tijd voor een borrel met je vrienden op je kringhuis. Met je kringhuis onderneem je ook andere leuke dingen, denk aan een gezellig weekendje weg.

Nieuwe leden worden aan het begin van het jaar ingedeeld in een kring. Kringen vinden plaats in kringhuizen, waar twee of drie kringen samenkomen. Een kring bestaat uit ongeveer 5 kringleden en een kringleider.

Gedurende het jaar groei je als kringleden naar elkaar toe en leer je zodoende steeds meer van elkaar, jezelf en God kennen. Samen met je kringgenoten ga je op zoek naar toepassingen van bijbelse principes in je eigen leven!

Weekendjes weg

Twee keer per jaar gaan we met de hele vereniging een weekend weg, in het najaar en in het voorjaar. Het eerste weekend is het Najaarsweekend en zal zijn van 21 tot 23 oktober 2016. Dit is de aftrap van het nieuwe verenigingsjaar en voor eerstejaars de perfecte gelegenheid om de vereniging en haar leden te leren kennen.

Lustrum

Eens per jaar vieren we de verjaardag van de vereniging. Dit jaar is een speciaal jaar, het is namelijk de 9e lustrum van NSE! Dit betekent dat de vereniging alweer 45 jaar wordt en er daarom extra wordt uitgepakt door middel van gave en grote activiteiten, zoals een spetterend gala, die je niet wilt missen!

Uitdragen van het geloof

Wij vinden het belangrijk om onze medestudenten meer te laten merken van wie Jezus is. Daarom hebben we regelmatig evangelisatie- en maatschappelijk relevante acties. We willen hiermee de liefde van Jezus delen en uitdragen naar de rest van Enschede. Dit kan op veel manieren, met woorden zowel als daden. Ideeën komen ook van de leden zelf, we staan zo open voor eigen initiatieven.

Sport

Binnen NSE zijn er ook veel sportactiviteiten te doen. Denk aan een goed potje voetbal op weekenden of in het NSE-voetbalteam, de broedersportdag met andere christelijke verenigingen en de NSV-sportdag met andere Navigatorverenigingen!

En nog veel meer...!

Navigators Landelijk

Doordat NSE aangesloten is bij Navigator Studenten Verenigingen heeft ze als vereniging de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten die voor alle Navigatorverenigingen georganiseerd worden. Zo kun je als lid van NSE veel christelijke studenten uit andere steden leren kennen en genieten van groots opgezette evenementen. Het is ontzettend mooi om met een grote groep studenten God te zoeken, over Hem te leren en het leven te vieren.

Focusweekend

Dit is een weekend op De Betteld in Zelhem. Met meer dan duizend Navigators uit andere steden komen we daar samen om elkaar te ontmoeten, samen God te zoeken en meer van Hem te leren. Aan de hand van een thema geven sprekers onderwijs, worden er workshops gehouden en er is tijd voor gebed en aanbidding. Erg waardevol om zo samen te bouwen aan je relatie met God!

Songfestival

Een keer per jaar wordt er door een van de Navigator-verenigingen het songfestival georganiseerd. Alle Navigatorverenigingen vaardigen een band af die strijdt om de eer van hun stad.

Sportdag

Op de NSV sportdag, traditioneel een zaterdag, kunnen alle verenigingen teams afvaardigen, die hun vereniging verdedigen in allerlei sportieve activiteiten. Na het sporten is er een feest, waarna er ter plekke ruimte is om te blijven slapen. Op zondag wordt het sportieve weekend dan aan het einde van de ochtend afgesloten met een gezamenlijke kerkdienst.

Zusterborrels

Enkele malen per jaar bezoekt een afvaardiging van onze vereniging borrels of feestjes van andere verenigingen!

ChOOSE

In samenwerking met 3 andere christelijke studentenverenigingen in Enschede, samenwerkingsverband ChOOSE, wordt een aantal gezamenlijke activiteiten opgezet of ondersteund. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wekelijkse bidstond op de universiteit en de broederweek, een week vol activiteiten met onder andere een Sing-in en kleinkunstavond en een VERITAS-forum (discussieavond).

Veel gestelde vragen

Is er een ontgroening?

Nee, wij hebben geen ontgroening. Nieuwe leden worden wel erg aangeraden om naar het Najaarsweekend, het eerste verenigingsweekend, te gaan. Dit is de perfecte plek de vereniging en haar leden beter te leren kennen. Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal leuke eerstejaarsactiviteiten waar je jaargenoten en de vereniging leert kennen!

Wat is de contributie?

De contributie is rond de 85,- euro.

Is er een maximum aantal toelaatbare leden?

Nee, er is geen maximum aantal leden.

Kunnen jullie mij aan een kamer helpen?

Zie hiervoor het forumonderdeel 'huizen en kamers'. Je hebt hier ook de mogelijkheid om zelf iets te posten.

Is NSE ook voor HBO-studenten?

Jazeker! Iedereen die studeert aan het Saxion, ArtEZ of de Universiteit Twente is welkom!

Ik weet niet of ik eigenlijk wel geloof, ben ik toch welkom?

Iedereen is welkom! Mocht je zelf niet geloven, maar wel geïnteresseerd zijn in of meer willen weten van God en de bijbel dan willen we je hier graag verder bij helpen. De reguliere bijbelstudiegroepen richten zich vooral op christenen, maar er zijn vele mogelijkheden die we je kunnen bieden. Mocht je hier meer vragen over hebben mail dan naar ftsecretaris[at]nsenschede.nl.

Is er een deadline voor het aangeven dat je lid wilt worden?

De meeste mensen worden aan het begin van het studiejaar lid, maar dat hoeft niet per se, ook gedurende de rest van het jaar mag je lid worden.

Geloof in je studententijd!

We dagen jou uit om ook te geloven in je studententijd! Wil je meer informatie over de vereniging, een proefkring doen of je inschrijven? Laat dan hieronder je gegevens achter.

Graag tot ziens bij NSE!

© 2017 alle rechten voorbehouden
De laatste kringavond van het jaar
De laatste NSE-activiteit van het collegejaar
Op flesjes
wo 23 aug Kick-In: Infomarkt
Leer verenigingen kennen.
Een leuke activiteit om de NSE te leren kennen
Shoutbox

Sponsors