Activiteiten

Bij NSE is genoeg te doen. Regelmatig organiseren we activiteiten. De belangrijkste activiteiten zijn de tref- en kringavonden. Deze worden afwisselend op dinsdagavonden georganiseerd.

Tref

Dinsdagavond is verenigingsavond voor de leden van NSE. Eens in de twee weken komen we op dinsdagavond in het centrum van de stad samen. Deze avonden worden trefavonden genoemd. We hebben dan een gezamenlijke maaltijd en nemen tijd om God te aanbidden en om te leren uit zijn woord. Aansluitend aan deze activiteit vindt er een borrel plaats. Tijdens de avonden heerst een open sfeer. Iedereen is welkom om een keer te komen kijken of mee te draaien.

Er komen onderwerpen langs als 'Het christelijke geloof bekeken door de bril van een niet-christen of iemand met een andere religie', 'Gods identiteit en onze identiteit' en 'Geweld in de bijbel en de schoonheid van de Psalmen'.  Er zijn veel sprekers geweest, maar enkelen zult u misschien kennen zoals Tijs van den Brink en Jaap Dekker.

Kring

Op de dinsdagavonden waarop we geen trefavonden hebben, komen we samen in kringen. NSE heeft vijf kringhuizen met gemiddeld 17 leden. Na gezamenlijk eten en een gezellige of diepgaande start-up, gaan we uiteen in kringen, groepen van 6 tot 8 mensen. Er is ruimte om de Bijbel in te duiken en om elkaar en God te ontmoeten. Tijdens kring kan je elkaar in een kleine groep sneller en beter leren kennen, wat zorgt voor goede en gezellige gesprekken. Ook wordt je uitgedaagd om je persoonlijk en geestelijk te ontwikkelen.

Ontspanning

Bij NSE vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn plek zit. Om je thuis te laten voelen is het belangrijk om naast serieuze momenten ook te ontspannen. Zo ontstaan vriendschappen en vertrouwelijke relaties.

Twee keer per jaar organiseren wij een weekend voor zowel geestelijke groei als ontspanning. Het eerste weekend is een uitgelezen kans om de vereniging op een ontspannen manier beter te leren kennen. Tijdens sport en spel, goede maaltijden, een kampvuur, een spreker en voldoende ruimte voor ontspanning worden nieuwe vriendschappen gesloten of oude versterkt.

Naast de wekelijkse activiteiten en de weekenden, organiseren we nog veel andere gezellige activiteiten. We vieren jaarlijks de verjaardag van onze vereniging door allerlei gezellige activiteiten te organiseren. Hoogtepunt hiervan is ons jaarlijkse gala. In hun chicste kleding komen NSE'ers in tweetallen of met een externe date naar het gala voor een goede maaltijd, dansmuziek en gezelligheid.

Samen geloven

We willen als christenen niet alleen met elkaar bezig zijn, maar ook letten op de mensen om ons heen. Hiervoor organiseren we verschillende outreaches, waarin we de liefde van christus aan mensen willen laten zien. Dit gebeurt vaak erg praktisch; er wordt warme chocolademelk uitgedeeld rond kerst of we gaan koffie drinken in een verzorgingshuis.

Elk jaar organiseren we een of meerdere Alphacursussen voor studenten. In zeven weken bieden we studenten de kans om al hun vragen te stellen en discussies aan te gaan in een ontspannen setting. Mensen komen om verschillende redenen naar StudentAlpha. De één wil graag meer weten over wat het christelijk geloof inhoudt, de ander is net christen geworden en weer een ander wil zijn geloof nog eens vanaf het begin doordenken. Al deze mensen biedt StudentAlpha de ruimte om meer te ontdekken.

Ook wordt jaarlijks een gebedsruimte ingericht voor een week van gebed. Het doel was om een gebedsketen te vormen, zodat we een week lang onafgebroken konden bidden voor onze omgeving en voor wat ons bezighoudt. Verschillende methoden werden aangereikt om te helpen het gebed vorm te geven. Veel mensen hebben zich ingezet en hebben bijgedragen aan het succes van deze mooie week.