Activiteiten

Bij NSE is genoeg te doen. Regelmatig organiseren we activiteiten. De belangrijkste activiteiten zijn de tref- en kringavonden. Deze worden afwisselend op dinsdagavonden georganiseerd.

Tref

Dinsdagavond is verenigingsavond voor de leden van NSE. Eens in de twee weken komen we op dinsdagavond samen in Jazzpodium De Tor voor de trefavond. Tijdens tref nemen we de tijd om God te aanbidden en over Hem te leren aan de hand van een thema of onderwerp. Vaak nodigen we sprekers van buitenaf uit om iets te vertellen, maar andere trefavonden zijn meer gericht op onderling gesprek of een actie. Hierna is er altijd een afsluitende borrel Tijdens de avonden heerst een gezellige en open sfeer. Iedereen is welkom om een keer te komen kijken.

Kring

Op de dinsdagavonden waarop we geen trefavonden hebben, komen we samen in kringen. NSE heeft vijf kringhuizen met ongeveer 15-20 leden. Na gezamenlijk eten en een gezellige of diepgaande start-up, gaan we uiteen in kringen, vaste groepen van 6 tot 8 mensen. In de kring nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, God te ontmoeten en de Bijbel in te duiken, om zo elkaar in een comfortabele sfeer uit te dagen tot persoonlijke en geestelijke ontwikkeling.

Ontspanning

Bij NSE vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn plek zit. Om je thuis te laten voelen is het belangrijk om naast serieuze momenten ook te ontspannen. Zo ontstaan vriendschappen en vertrouwelijke relaties.

Naast tref en kring organiseren we dus allerlei andere gezellige activiteiten. Zo gaan we twee keer per jaar een weekend weg, sporten we samen, organiseren we een gala, en nog veel meer.

Samen geloven

Als christelijke vereniging zijn veel van onze activiteiten gericht op samen meer ontdekken over wie Jezus is, wat God voor deze wereld voor ogen heeft, en hoe de Heilige Geest door ons heen werkt. 

Daarnaast willen we niet alleen met onszelf bezig zijn, maar ook zorgen op de mensen om ons heen. Hiervoor organiseren we verschillende outreaches, waarin we de liefde van Jezus aan mensen willen laten zien. Dit gebeurt vaak erg praktisch; er wordt warme chocolademelk uitgedeeld rond kerst of we gaan een spelletje spelen met vluchtelingen.

Twee keer per jaar organiseren we StudentAlpha, een cursus van zeven weken voor studenten die meer willen weten over het christelijke geloof. Hier is ruimte voor alle vragen en discussies in een ontspannen setting. Mensen komen om verschillende redenen naar StudentAlpha; de één wil graag meer weten over wat het christelijk geloof inhoudt, de ander is net christen geworden en weer een ander wil zijn geloof nog eens vanaf het begin doordenken. Al deze mensen biedt StudentAlpha de ruimte om meer te ontdekken. Voor meer hierover, zie studentalpha-enschede.nl