Chillen met de Bazen

afbeelding van Robbert-Jan

Donderdagavond 20 september was een avond om nooit te vergeten; de eerstejaars NSE’ers werden door de bazen (ook wel ‘’bestuur’’) uitgedaagd voor een potje bowlen. De meeste eerstejaars verschenen keurig op tijd bij de bowlingbaan en waren daarmee een aantal bestuursleden al een stap voor. De avond werd afgetrapt met het invullen van alle namen van de maarliefst 16 (incl. de bazen) gegadigden. Dit bleek een lastigere opgave dan vooraf gedacht, maar na de nodige taalkunsten kon de echte strijd dan beginnen.

De eerste ronde verliep gelijk al serieus en één van de bestuursleden merkte terecht op dat, hoewel de titel van de avond een ontspannen sfeer impliceerde, er echter een heuse competitieve sfeer merkbaar was. Iedereen was wel op zijn of haar manier bezig om zich maximaal in te zetten voor het hoogst haalbare resultaat. Waar dit voor de één het veroveren van de eerste plek was, was dit voor de ander het voorkomen van de vierde keer nul punten op rij. Al met al verliep de avond gemoedelijk en onder het genot van een drankje werd al druk gekletst over het (nieuwe) leven in Enschede.

Gedurende de tweede ronde werd pas echt alles uit de kast gehaald om de maximale score te bereiken. Waar de één de hulp inriep van een medebowler om vervolgens met twee ballen tegelijk te gooien, haalde de ander snel de kinder-gooihulp erbij waarna vervolgens een derde enthousiasteling het niet kon laten om achterstevoren te gaan gooien. Met alle beschreven tactieken is ook overigens daadwerkelijk een strike gegooid, wat voor veel vermaak zorgde.

Uiteraard is de uitslag van deze bowlingwedstrijd niet belangrijk en na afloop werd dan ook samen met een aantal meerderejaars NSE’ers in ‘de Kater’ geborreld. Het was overigens voor twee eerstejaars nog een grote opgave om op de Oude Markt aan te komen, aangezien een lekke band ervoor zorgde dat de één bij de ander achterop moest en daarbij zijn eigen fiets vast moet houden. Met name de bochten zorgden voor de nodige gevaarlijke situaties, maar gelukkig bekommerde Arjen zich over dit gevaarte door mee te fietsen.

Er volgde nog een kort bezoek aan Ji-Nos en na de laatste paar drankjes bij de Kater, keerde iedereen huiswaarts. Op naar de volgende trefavond dinsdag!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 18 jan Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
In groepjes puzzelen om de schat van zwartbaard te vinden
di 25 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
vr 28 jan NSE-focusweekend
Weekend waar God centraal staat
di 1 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
Shoutbox

Sponsors