Themastudie

Waarom wij als christenen samenkomen

Doel van de kring: Deze kring willen we er achter hoe wij als christenen veel kunnen leren van de eerste gemeente en over het verlangen dat de bijbelschrijvers hadden om dat wat zij over Jezus weten door te geven aan anderen. We mogen bemoedigd worden door onze medechristenen. Dit alles brengt ons tot de grote vraag wat wij als kring voor elkaar willen betekenen en wat wij van elkaar verlangen. Dit doen we door telkens stil te staan bij een ander woord van de zin 'Waarom wij als christenen samenkomen'

Kracht in gebrokenheid

Een activiteit met veel impact, waarin je bezig gaat met hoe Gods kracht zichtbaar wordt in gebrokenheid. Gemaakt als ochtenprogramma voor een kringhuisweekend, maar zou ook gebruikt kunnen worden voor een kring(huis)avond.

 

Het leven van Jezus

Met deze kring duik je in het leven van Jezus op een creatieve manier.

Gods liefde voor ons

Kring over hoofdstuk 3-5 van het boekje 'de vrijgevige God' met als overkoepelend thema Gods liefde voor ons.

God dienen in de kleine dingen

Een aantal vragen en bijbelteksten die helpen om met je kring na te denken over wat het betekent om God te dienen in de kleine dingen.

Zorgen voor de schepping vanuit Ecologische Theologie

N.a.v. een minor aan de Theologische Universiteit in Kampen een kringvoorbereiding over de schepping. Hoe gaan wij om met de schepping? Hoe kan ik een steentje bijdragen als christen in een wereld die kapot dreigt te gaan? 

In deze studie vindt je Bijbelse motivaties om met dit thema bezig te zijn.

Voor extra context en vragen, stuur mij even een berichtje.

Samen, met je Schepper, Jong!

Dit is een korte bijbelstudie n.a.v. een preek door J.W. Roosenbrand en een samenvatting over Prediker door Tim Mackie (Bibleproject). 

Hoofdthema's: 

- Woordstudie naar het woord 'Hevel' (Lucht en leegte)

- Genieten, van je jeugd en je studententijd.

Wat moeten we dan doen?

Een bijbelstudie over identiteit vanuit het evangelie van Lucas. Met deze bijbelstudie hoop ik je vooral aan het denken te zetten. Verwacht niet een hapklare studie. Je mag zelf aan het werk. Bij vragen mag je altijd contact met me opnemen!

Dromen

Een kring over dromen. Spreekt God nog steeds tot mensen via dromen? In de Bijbel lees je best veel verhalen waarin God dit doet. Wat voor kunnen we daaruit leren over dromen waardoor God spreekt?

wo 21 aug Kick-In Markt
NSE representeren tijdens de Kick-In
do 29 aug Kick-Out Markt
NSE representeren tijdens de Kick-In
Info, borrelen en verbroederen
di 3 sep Info Tref
Maak kennis met Navigators Enschede
vr 6 sep KNW
Voorbereidingsweekend van NSV voor nestoren, kringleiders en bestuur

Sponsors